Harestua (1-2 år)

Vår småbarnsavdeling heter Harestua. Her har vi plass til 14 barn i alderen 1-2 år. De ansatte på avdelingen består av 2 pedagogisk ledere og 3 assistenter. 

Hovedfokuset vårt er å gi barna omsorg og trygghet i hverdagen. Dette tenker vi er elementært for at barna skal tørre å utforske, leke og lære. 

Inne på avdelingen har barna totalt 3 lekerom hvor vi har ulike leker tilpasset barnegruppens alder.

____

1 rom er satt av til grovmotorisk aktivitet med motorikk-puter slik av vi kan lage hinderløype og utfordre grovmotorikken. 

1 rom er en eventyr-skog hvor vi varierer med inventaret. Her er det ofte litt roligere lek. Vi har både hytte, båt, sklie, lekekjøkken, lekeklosser og magiske vegger med malerier. Det er også delige madrasser og mange bøker som stimulerer språket. 

Hovedrommet til avdelingen er hvor barna spiser og har finmotoriske aktiviteter (blant annet forming). Her leker de med andre varierte leker tilpasset barnas alder. På det store, myke og fargerike teppet foregår de magiske samlingsstundene våre. 

Genrelt på avdelingen har vi bøker og leker som fremmer barnas nyskjerrighet og undring.  

Vi har samlingsstunder og aktiviteter hver dag som er godt planlagte for at barna skal få mest mulig læring og utbytte av dette. 

Det flotte uteområde vårt brukes også daglig av småbarna. Vi har både grillhytte, lavvo, skog og et variert terreng. Styret jobber også året 22/23 med å forbedre uteområdet med tanke på de minste og det vil muligens komme mer lekestativer som er beregnet for de minste i løpet av bhgåret.

__

Ofte er både Harestua og Bamsebo ute sammen. Da ser vi utvikling av sosial kompetanse på tvers av alderskull og avdelinger. Småbarna strekker seg også grovmotorisk etter de eldre barna hvor de klatrer sammen opp i akebakken eller i lekestativer. 

På Harestua jobber vi hver dag med sosial kompetanse hvor vi har fokus på at de skal lære empati, rolletaking, turtaking, selvhevdelse, prososial atferd, selvkontroll, leke, glede og humor.

Velkommen til oss!